Ga terug

Grapefruitsalade

Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, Vegetarisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks rode grapefruit
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1 sinaasappelschil geraspt
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • ½ theelepel zeezout grof
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 citroen alleen het sap
  • 1,25 dl olijfolie
  • 1 sinaasappel alleen het sap
  • zwarte peper versgemalen
  • 1 bosje waterkers gewassen, alleen de blaadjes

Instructies
 

  • Schil de grapefruits en verwijder al het wit. Snijd ze overdwars in dunne plakken van ½ cm dik of verdeel ze in parten. Snijd alle parten los en leg ze in een schaal. Leg de uienringen erop en bestrooi ze met de sinaasappelrasp.
  • Prak in een kom de knoflook met het zout. Klop er langzaam mosterd, citroensap, olijfolie en sinaasappelsap door. Giet dit sausje over de salade en bestrooi met peper. Laat de salade koud worden in de koelkast en garneervlak voor het opdienen met waterkers.

Notities

Bron: Amerika – Een culinaire reis
Trefwoord Arizona, grapefruit, salade