Ga terug

Rijstsalade met tuinbonen, asperges en gerookte forel

Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram tuinbonen (diepvries) ontdooid
  • 300 gram groene asperges houtige onderstuk verwijderd, in dunne ronde plakjes
  • 400 gram basmatirijst
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4-5 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 3 eetlepels verse bladpeterselie fijngesneden
  • 2 eetlepels verse munt blaadjes fijngesneden plus wat hele blaadjes
  • 4 stuks lente-ui fijngesneden, houd iets achter voor de garnering
  • 300 gram gerookte forel in stukken verdeeld
  • zeezout
  • zwarte peper versgemalen

Instructies
 

  • Blancheer de tuinbonen circa 2 minuten in kokend water met zout. Neem ze uit de pan, spoel onder de koude kraan en laat uitlekken. Blancheer de asperges op dezelfde manier.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar (circa 10 minuten). Giet af, spreid de rijst en groenten uit op een grote platte schaal of een bakplaat en laat ze afkoelen.
  • Schep alles op een schaal, besprenkel met citroensap en olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg de peterselie, munt en bosui toe en schep alles luchtig door elkaar. Strooi de forel over de salade en garneer met de muntblaadjes en achtergehouden bosui.

Notities

Bron: delicious.
Trefwoord basmatirijst, gerookte forel, groene asperges, maaltijdsalade, tuinbonen