Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Asperges met sinaasappelgremolata en gerookte zalm
Petra
Print recept
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minutes
mins
Totale tijd
30
minutes
mins
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Nederlands
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1250
gram
witte asperges
schoongemaakt
150
gram
witbrood
oud
2
stuks
sinaasappel
1
teentje
knoflook
gepeld
1
eetlepel
olijfolie
100
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
400
gram
gerookte zalm
4
eetlepels
kappertjes
100
gram
roomboter
gesmolten
Werkwijze
Breng de asperges in ruim water aan de kook. Doe het deksel op de pan en het vuur uit. Laat circa 15 minuten staan tot ze beetgaar zijn.
Verkruimel het witbrood zonder de korst.
Boen de sinaasappels schoon en rasp 2 eetlepels van de schil.
Pers de knoflook boven de sinaasappelrasp en schep de broodkruimels erdoor. Rooster dit mengsel in de olijfolie in een hete koekenpan.
Verdeel de asperges, nadat ze goed uitgelekt zijn, over warme borden. Verdeel het broodkruimmengsel erover en strooi de Parmezaanse kaas erop.
Leg de zalm ernaast. Strooi de kappertjes over de vis en serveer de gesmolten boter er apart bij.
Keyword
gerookte zalm, witte asperges