2bosjesgroene aspergeshoutige uiteinde verwijderd, in stukken van 4 cm
2tenenknoflookgeperst
2eetlepelsverse basilicumblaadjes, gehakt
8stuksei
80mlvolle melk
20gramParmezaanse kaasgeraspt
500gramkerstomaat
50gramslagemengde
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet de ovenschaal licht in met olijfolie.
Verhit 40 ml olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de prei, asperges en knoflook 5 minuten tot de groenten wat zachter zijn. Roer er de basilicum door en neem de pan van het vuur.
Klop de eieren met de melk in een kom, breng op smaak met zout en peper en roer het preimengsel erdoor. Schenk in de ovenschaal, bestrooi met kaas en bak 20 minuten of tot de frittata in het midden stevig is. Laat afkoelen.
Leg de tomaten op een bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster 10 minuten of tot de tomaten zacht beginnen te worden.
Snijd de frittata in stukken en serveer met de tomaten en sla.