Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Bietensoep met yoghurt en munt
Print recept
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minutes
mins
Totale tijd
20
minutes
mins
Gang
Soep, Warm voorgerecht
Keuken
Nederlands
Porties
4
personen
Ingrediënten
3
eetlepels
olijfolie
2
teentjes
knoflook
geperst
1
gedroogde rode chilipepers
verkruimeld
¼
theelepel
gemalen komijn (djinten)
1
theelepel
gemalen koriander (ketoembar)
2
gegrilde rode paprika
in stukjes
400
gram
gekookte bieten
in blokjes
1
aardappel
in blokjes
1
liter
groentebouillon
4
eetlepels
Griekse yoghurt
4
takjes
verse munt
blaadjes gescheurd
Werkwijze
Verhit de olie in een pan en bak kort de knoflook, chili, komijn en koriander. De knoflook mag niet verkleuren, dan wordt deze bitter.
Schep de stukjes paprika en blokjes biet en aardappel in de pan en bak 5 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten koken tot de aardappelblokjes gaar zijn en pureer dan de soep.
Schenk in 4 kommen en serveer met een lepel yoghurt. Garneer met munt.
Keyword
rode biet