Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
Smaller
Normal
Larger
Fettuccine met paddenstoelen, citroen en rauwe ham
Petra
Print recept
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minutes
mins
Totale tijd
20
minutes
mins
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Materialen
bakplaat
bakpapier
grote koekenpan
Ingrediënten
400
gram
fettuccine
of tagliatelle
200
gram
parmaham
in plakken
2
eetlepels
olijfolie
2
tenen
knoflook
in dunne plakjes
500
gram
gemengde paddenstoelen
1
citroen
sap en rasp
2
theelepels
verse dragon
fijngehakt
zwarte peper
versgemalen
Werkwijze
Kook de pasta al dente.
Snij de ham in repen en bak deze krokant in een pan met antiaanbaklaag of in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de plakjes knoflook in de hete olie.
Maak de paddenstoelen – indien nodig – schoon met een kwastje of stukje keukenpapier en snij in grove plakken/stukken.
Bak de paddenstoelen in de knoflookolie goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan.
Voeg citroensap en -rasp toe aan het vocht in de pan, breng tegen de kook aan en roer door de pasta.
Schep paddenstoelen, krokante ham en dragon door de pasta. Bestrooi met peper en serveer.
Notities
Bron: Elle Eten
Keyword
paddenstoelen, pasta