150gramwitte chocoladeplus extra voor de chocoladekrullen
2stukspassievruchtgehalveerd
Werkwijze
Breng in een pannetje de slagroom met de suiker en het vanillestokje aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de room 15 minuten trekken. Neem het vanillestokje uit de room, schraap het zwarte merg er met een mesje uit en roer het merg door de room.
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Verwarm de room opnieuw en neem van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Knijp de gelatine goed uit en roer deze goed door de chocoladeroom. Laat het mengsel onder regelmatig afkoelen tot lobbig. Schenk het mengsel in 4 puddingvormpjes van 150 ml inhoud en laat afkoelen. Laat de puddinkjes afgedekt in de koelkast 3 uur opstijven.
Houd de vormpjes een paar tellen in heet water en stort de puddinkjes op dessertbordjes. Schep het vruchtvlees van de passievruchten over de puddinkjes. Schaaf er met een(kaas)schaaf wat krullen van de witte chocola over.