Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Pastasalade met tonijn
Print recept
Pin recept
Voorbereidingstijd
25
minutes
mins
Totale tijd
25
minutes
mins
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
165
gram
gekleurde fusilli
1
tonijn op water (blik)
3
stuks
tomaat
in plakjes
15
groene olijven
15
kalamata olijven
1
eetlepel
kappertjes
1
eetlepel
verse bladpeterselie
fijngesneden
2
eetlepels
verse basilicum
fijngesneden
75
gram
veldsla
40
gram
Parmezaanse kaas
geschaafd
3
eetlepels
mayonaise
3
eetlepels
Griekse yoghurt
1
theelepel
mosterd
1
eetlepel
zongedroogde tomaatjes op olie
fijngesneden
zwarte peper
versgemalen
Werkwijze
Kook de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta met koud water af en laat deze goed uitlekken.
Roer een dressing van mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en gedroogde tomaat en breng deze op smaak met versgemalen zwarte peper.
Meng de fusilli met de tonijn, tomaten, olijven, kappertjes, peterselie en 1 eetlepel basilicum.
Schep de veldsla luchtig door de salade. Schep de dressing erdoor. Garneer met de resterende basilicum en de Parmezaanse kaas.
Keyword
pasta, salade, tonijn (blik), veldsla