Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
Smaller
Normal
Larger
Varkensvlees uit de wok met paprika en peper
Petra
Print recept
Pin recept
Bereidingstijd
15
minutes
mins
Marineren
1
hour
hr
Totale tijd
1
hour
hr
15
minutes
mins
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Oosters
Porties
2
personen
Materialen
wok
Ingrediënten
1
teentje
knoflook
gesnipperd
1
theelepel
suiker
plantaardige olie
1
theelepel
sherry
1
theelepel
maïzena
250
gram
hamlappen
in reepjes
1
theelepel
chilipoeder
2
eetlepels
sojasaus
1
rode paprika
in reepjes
1
rode chilipeper
in dunne ringetjes
3
stuks
lente-ui
in dunne ringetjes
Werkwijze
Meng knoflook, suiker, 1 theelepel plantaardige olie, sherry en maïzena voor de marinade.
Leg de reepjes vlees in de marinade en laat ze afgedekt circa 1 uur staan. Schep ze regelmatig om.
Verhit wat olie in de wok en bak de reepjes vlees in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
Strooi de chilipoeder erover en voeg de sojasaus toe en roerbak het geheel circa 1 minuut.
Doe de groenten erbij en roerbak nog circa 2 minuten.
Notities
Lekker met noedels en een frisse salade.
Keyword
hamlap, paprika, wok