Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Albondigas
Petra
Print recept
Pin recept
Bereidingstijd
30
minutes
mins
Totale tijd
30
minutes
mins
Gang
Amuse, mezze, tapas, etc.
Keuken
Spaans
Porties
30
stuks
Ingrediënten
2
sneetjes
witbrood
3
eetlepels
droge witte wijn
1
sjalot
1
ei
½
theelepel
zout
mespunt
nootmuskaat
2
eetlepels
verse bladpeterselie
250
gram
half-om-halfgehakt
2
teentjes
knoflook
1
rode chilipeper
zwarte peper
versgemalen
1
eetlepel
olijfolie
1½
dl
gezeefde tomaten (passata)
Werkwijze
Van brood korstjes afsnijden. Brood op bord leggen en wijn erover sprenkelen.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
Brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie doorgehakt mengen.
Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen.
Peper wassen en halveren. Zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen.
Gehakt op smaak brengen met peper.
Van gehakt 30 kleine balletjes vormen.
In pan olie verhitten. Gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom bruin bakken.
Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur circa 15 minuten verwarmen.
Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren.
Notities
Bron: Amuses - Albert Heijn
Keyword
half-om-halfgehakt, tapas