Halveer de ananas overlangs en snijd de helften doormidden, zodat u vier bootvormige stukken krijgt. Schil ze, verwijder de kern en snijd ze in stukken.
Doe de ananas in een wok, karahi of koekenpan en voeg water, kokosmelk, kurkuma en gemalen chilipepers toe. Breng alles op een laag vuur aan de kook, dek de pan af en laat de inhoud 10-12 minuten koken tot de ananas zacht maar niet papperig is.
Voeg zout en suiker toe, verwijder het deksel en kook tot de saus dikker wordt.
Verwarm de olie in een tweede pan en voeg het mosterdzaad toe. Voeg zodra dit begint te springen het komijnzaad en de ui toe. Bak 6-7 minuten tot de ui zacht is; roer regelmatig.
Voeg de chilipepers en kerrieblaadjes toe. Laat alles nog 1-2 minuten bakken en giet alles over de ananas. Meng alles goed en haal de pan van het vuur. Serveer op kamertemperatuur of warm.