Zet de bol knoflook in de oven tot deze zacht wordt (circa 15 minuten).
Snijd de aubergine in blokjes.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes aubergine circa 15 minuten tot ze gaar zijn.
Voeg 1 eetlepel garam masala toe en roer goed om.
Kook de doperwten kort, giet af en pureer deze samen met de kokosmelk en een paar tenen gepofte knoflook.
Voeg het doperwtenkokosmengsel bij de aubergine, roer om met 1 theelepel chilivlokken en 1 theelepel gemalen kurkuma en laat 5 minuten pruttelen.
Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan, voeg de paneer en 1 eetlepel garam masala toe. Bak 5 minuten en roer ondertussen af en toe goed om. Voeg de laatste minuut de fijngesneden teen knoflook toe.
Voeg de gebakken paneer toe aan het auberginemengsel, roer nogmaals goed om. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.
Verdeel de curry over 2 borden en verdeel er het fijngesneden korianderblad over.
Notities
Bewaar de rest van de gepofte knoflook om bijvoorbeeld een heerlijke soep mee te maken.