4stuksvastkokende aardappelmiddelgroot, geschild en in stukken
4dlkokosmelk
5dlgroentebouillon
225gramstukjes gepelde tomaat (blik)
½bloemkoolin roosjes
1handjesperziebonenafgehaald en in stukjes van 4 cm
Werkwijze
Verhit voor de curry een kleine koekenpan op halfhoog vuur en rooster komijn- en korianderzaadjes tot ze geuren.
Stamp ze grof in een vijzel met een stamper.
Verhit de olie in een braadpan en smoor de uien op halfhoog vuur glazig en gaar. Voeg de knoflook, gember, chilipeper en specerijen toe en bak alles 1 minuut.
Roer de aardappelen door de inhoud van de pan tot ze een vetlaagje hebben. Voeg de kokosmelk, bouillon en tomaten toe en breng alles aan de kook. Laat de groenten 5 minuten pruttelen en meng de bloemkool erdoor. Laat de curry in de gesloten pan 20 minuten pruttelen tot aardappelen en bloemkool gaar zijn en de saus licht is gebonden.
Doe de sperziebonen erin en laat de curry nog 2-3 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Bron: Het meat free monday kookboek - Paul, Stella & Mary McCartney