Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine fijn verkruimelen. Cashewnoten kort mee malen; niet helemaal fijnmalen. Overdoen in kom.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in stukken snijden. Champignons in twee gedeelten in keukenmachine pureren tot rul, niet te fijn mengsel.
Sjalotjes pellen en heel fijn snipperen.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. 3/4 deel van sjalot circa 2 minuten zachtjes bakken. Champignons circa 3 minuten meebakken. Mengsel in fijne zeef laten uitlekken.
Koriander fijn knippen.
Chilisaus, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel oestersaus, koriander en rest van sjalot tot sausje roeren.
Paddenstoelmengsel, broodkruimmengsel, rest van sherry, oestersaus en dooier tot stevige massa mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van mengsel 4 platte burgers vormen.
In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten. Burgers in circa 6 minuten rondom bruin en gaar bakken.