keukenmachine evt, met de hand kneden kan natuurlijk ook
deegroller
koekenpan
Ingrediënten
225gramvolkorenmeel
225 grambloemplus extra om te bestuiven
½theelepelzout
plantaardige olie
3dlwaterheet
Werkwijze
Doe alle ingrediënten in de mengkom van de keukenmachine en kneed tot een soepel samenhangend deeg (met de hand kan natuurlijk ook). Wanneer het deeg te plakkerig is kneed er dan extra bloem door tot het deeg niet meer plakt, als het te droog is voeg dan een beetje extra vocht toe.
Vet het deeg rondom in met plantaardige olie en zet afgedekt weg.
Zorg voor een schoon werkvlak waar je de chapati's op kunt uitrollen.
Verdeel het deeg in 16 bolletjes.
Zet een koekenpan op hoog vuur zodat deze goed heet wordt.
Haal een bolletje door de bloem, druk deze plat tussen je handen en rol uit tot een cirkel van circa 10 cm, haal nogmaals door de bloem en rol mooi dun uit tot een cirkel van circa 16 cm doorsnede. Leg in de hete koekenpan. Na circa 40 sec. zullen er luchtbellen ontstaan, keer de chapati om en bak nogmaals circa 40 sec. Keer de chapati weer om, deze zal nu opzwellen. Druk de chapati voorzichtig plat met een spatel en keer de chapati nog een keer om. Druk nogmaals plat. Herhaal dit met de overige 15 bolletjes.