Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
Smaller
Normal
Larger
Chocolademuffins met stukjes chocolade
Petra
Print recept
Pin recept
Bereidingstijd
20
minutes
mins
Oventijd
25
minutes
mins
Totale tijd
45
minutes
mins
Gang
Gebak, taart en koek(jes)
Porties
12
stuks
Materialen
12 (siliconen) vormpjes, inhoud circa 125 ml
Ingrediƫnten
300
gram
bloem
250
gram
suiker
1
eetlepel
bakpoeder
30
gram
cacao
2
stuks
ei
125
gram
boter
gesmolten en afgekoeld
4
eetlepels
zonnebloemolie
1,8
dl
melk
plus 2 eetlepels
90
gram
chocoladegalettes
60
gram
pure chocolade
geraspt
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet de muffinvormpjes in of zet er papieren cakevormpjes in.
Zeef de bloem met de suiker, het bakpoeder en de cacao in een grote kom.
Klop in een middelgrote kom de eieren, boter, olie en melk door elkaar.
Doe bij de droge ingrediƫnten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn.
Schep er losjes de galettes en geraspte chocolade door.
Vul elk muffinvormpje voor driekwart.
Bak 20-25 minuten in de oven, of tot de muffins bruin zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt.
Laat 1-2 minuten in de vorm afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.
Notities
Bron: Muffins en gebakjes - Suzie Smith (aangepast)
Keyword
muffin, pure chocolade