Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Citroen-knoflookkip met koriander
Petra
Print recept
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minutes
mins
Bereidingstijd
45
minutes
mins
Marineren
3
hours
hrs
Totale tijd
4
hours
hrs
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
4
stuks
kipfilet
à 75-100 gram
3
tenen
knoflook
geplet
3
stuks
citroen
sap en rasp
1
rode chilipeper
zonder zaden en fijngehakt
4
eetlepels
honing
heldere
2
eetlepels
gemalen koriander (ketoembar)
zout
zwarte peper
versgemalen
handje
verse koriander
citroen
in parten
Werkwijze
Kruid de kip. Mix de knoflook, citroenrasp en -sap, chilipeper, honing en gemalen koriander.
Wentel de kip door de marinade om rondom te bedekken, laat dan 2-3 uur of een nacht marineren in een niet-metalen met huishoudfolie afgedekte schaal.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rooster de kip in de marinade gaar in 35-40 minuten.
Leg de kipfilets op voorverwarmde borden en garneer met takjes verse koriander en parten geroosterde citroen.
Notities
Bron: Snel en slank – Ainsley Harriott
Keyword
gevogelte, kipfilet