Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Duvelse tomatensoep
Petra
Print recept
Pin recept
Bereidingstijd
15
minutes
mins
Totale tijd
15
minutes
mins
Gang
Soep
Keuken
Belgisch
Porties
4
personen
Materialen
staafmixer
Ingrediënten
8
stuks
trostomaat
in grove stukken
1
ui
in grove stukken
olijfolie
om in te bakken
1
flesje
Duvel
1
liter
kippenbouillon
bladpeterselie
fijngehakt
2
eetlepels
maïzena
zwarte peper
versgemalen
scheutje
slagroom
tabasco
Werkwijze
Verhit wat olijfolie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de tomaat en de ui.
Doe de Duvel erbij en laat dit een paar minuten zachtjes koken.
Voeg de bouillon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
Breng de soep weer aan de kook.
Maak 2 eetlepels maïzena aan met 4 eetlepels koud water en giet dit bij de soep. Roer goed door.
Voeg vervolgens een scheutje room toe, een beetje tabasco en de fijngehakte peterselie.
Keyword
Duvel, trostomaat