100gramzwarte olijvenontpit en doormidden of grof gehakt
100gramverse geitenkaas
zout
zwarte peperversgemalen
Werkwijze
Verhit de oven tot 190°C.
Doe de tomaten en de knoflook in een braadslee. Bestrooi ze met wat suiker en de oregano, zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Rooster ze 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren.
Kook de fregola volgens voorschrift in kokend gezouten water beetgaar.
Maak intussen de pesto in een vijzel met een stamper of een blender. Haal de knoflook uit de braadslee, druk de tenen uit de vliezen en wrijf ze met de pijnboompitten fijn. Voeg het basilicum en de overgebleven olijfolie toe en wrijf weer tot allesfijn is. Roer de Parmezaan erdoor en zout en peper naar smaak.
Doe de warme fregola in een schaal en voeg de geroosterde tomaten en de olijven toe. Verkruimel de geitenkaas over de pasta en spatel de pesto erdoor. Serveer hem warm of koud.
Notities
Bron: Het meat free monday kookboek - Paul, Stella and Mary McCartney