Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ovenbestendige, ruime koekenpan en voeg de knoflook en venkelzaad toe. Fruit een paar minuten zachtjes aan.
Snijd de courgette in dunne plakken en bak ongeveer 5 minuten mee met de knoflook. Voeg dan de spinazie en doperwten toe en bak tot de spinazie volledig is geslonken. Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Klop de eieren los in een kom, breng op smaak met zouten peper en giet de eieren op de groenten. Verdeel de geitenkaas over het ei en laat het geheel circa 3 minuten zachtjes bakken.
Schuif de pan met frittata in de oven en bak circa 10 minuten tot het ei volledig is gestold. Laat de frittata wat afkoelen en serveer met wat blaadjes basilicum en eventueel wat extra olijfolie.
Notities
Bron: Santé
Keyword courgette, ei, frittata, spinazie, verse geitenkaas