2handenvolgemengde verse kruidenbladpeterselie, basilicum en bieslook, blaadjes geplukt en bieslook gehakt
1doosjetuinkersafgeknipt
2eetlepelsgemengde zadenpompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en maanzaad
1eetlepelsinaasappelsapof bloedsinaasappelsap
3eetlepelsolijfolieextra vierge
200gramgerookte zalm
Werkwijze
Verhit een grillpan tot hij snoeiheet is – dit duurt circa 10 minuten. Halveer ondertussen de ciabatta in de lengte en snijd hem in4 vierkante stukken van 10-12 cm.
Doe de avocado in een kom en knijp er wat citroensap over tegen het verkleuren.
Snijd de komkommer met een dunschiller in lange, dunne repen over de avocado. Voeg de kruiden en de tuinkers toe.
Rooster de zaden licht in een droge pan op matig vuur en laat afkoelen.
Doe het sinaasappelsap en de olijfolie in een kom, breng goed op smaak met zeezout en versgemalen peper en roer door elkaar.
Rooster de ciabattastukken aan beide kanten in de grillpan. Besprenkel de ciabatta met een beetje dressing. Leg een stuk ciabatta op elk bord en leg er ¼ van de gerookte zalm op.
Sprenkel 1 eetlepel dressing over de salade en meng heel voorzichtig met je vingertoppen.
Schep de salade op de zalm. Bestrooi met wat geroosterde zaden en garneer met een partje citroen.