Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Hoisin gehakt
Petra
Print recept
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minutes
mins
Totale tijd
15
minutes
mins
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
2
personen
Ingrediënten
2
eetlepels
plantaardige olie
1
rode puntpaprika
in halve ringetjes
1
ui
fijngesneden
1
rode chilipeper
in ringetjes
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
300
gram
half-om-halfgehakt
50
ml
hoisinsaus
1
theelepel
gemberpoeder (djahé)
2
eetlepels
sojasaus
1
eetlepel
rijstazijn
4
lente-ui
in ringetjes
12
blaadjes
sla
Werkwijze
Verhit de plantaardige olie in een hapjespan. Voeg de paprika, ui en chilipeper toe. Roerbak tot de ui glazig is.
Voeg de knoflook en het gehakt toe en roerbak tot het gehakt bijna gaar is.
Voeg de hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn en het gemberpoeder toe en roer goed om. Laat dit circa 3 minuten pruttelen tot het nat ingedikt is.
Voeg de lente-ui toe en roer om.
Leg de slabladeren in de vorm van een kommetje op de borden en verdeel het gehaktmengsel hierover.
Keyword
half-om-halfgehakt, hoisinsaus, roerbakken