Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Jhalfrazi-vis
Petra
Print recept
Pin recept
Bereidingstijd
30
minutes
mins
Totale tijd
30
minutes
mins
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Indiaas
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
ui
1
rode paprika
1
groene paprika
3
eetlepels
plantaardige olie
¼
theelepel
komijnzaad
½
theelepel
gemalen komijn (djinten)
½
theelepel
gemalen koriander (ketoembar)
½
theelepel
chilipoeder
¼
theelepel
zout
2
teentjes
knoflook
geperst
400
gram
tonijn op water (blik)
uitgelekt
1
groene chilipeper
fijngehakt
2½
cm
gemberwortel
geraspt
¼
theelepel
garam masala
1
theelepel
citroensap
2
eetlepels
verse koriander
gehakt
verse koriander
voor garnering
Werkwijze
Snijd de ui en de rode en groene paprika's fijn. Zet ze apart.
Verwarm de olie op een matig vuur in een wok, karahi of koekenpan en bak het komijnzaad 30-40 seconden, tot het begint te springen.
Voeg gemalen komijn en koriander, chilipoeder en zout toe. Bak dit 2 minuten. Voeg de knoflook, ui en paprika's toe en draai het vuur iets hoger.
Roerbak de groenten 5-7 minuten tot de uien bruin kleuren.
Roer de tonijn, verse chilipepers en geraspte gember erdoor en bak alles 5 minuten.
Voeg garam masala, citroensap en verse koriander toe en bak nog 3-4 minuten.
Notities
Bron: Curry's - Mridula Baljekar
Keyword
Bengalen, Jhalfrazi, paprika, tonijn (blik), vis