Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Klassieke appeltaart
Petra
Print recept
Pin recept
Bereidingstijd
30
minutes
mins
oventijd
1
hour
hr
Totale tijd
1
hour
hr
30
minutes
mins
Gang
Gebak, taart en koek(jes)
Keuken
Nederlands
Porties
8
punten
Materialen
vershoudfolie
springvorm (24 cm Ø)
Ingrediënten
1
citroen
170
gram
bloem
gezeefd
130
gram
maïzena
gezeefd
150
gram
lichte basterdsuiker
175
gram
roomboter
koud, in blokjes
1
kg
appel
geschild en in dobbelstenen
50
gram
rozijnen
geweld in lauw water
1
eetlepel
vanillesuiker
2
theelepels
kaneelpoeder
4
eetlepels
suiker
2
sneetjes
witbrood
oud, in blokjes
2
eetlepels
abrikozenjam
Werkwijze
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
Schep de bloem en de maïzena met de citroenrasp door de basterdsuiker.
Kneed de boter erdoor tot een soepel deeg ontstaat. Wikkel het in vershoudfolie, laat het tot gebruik in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Druppel wat citroensap over de appels (dit voorkomt verkleuren). Schep de rozijnen om met de vanillesuiker, kaneel, suiker en stukjes appel.
Rol driekwart van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed hiermee de springvorm.
Leg de stukjes brood op de bodem en verdeel hier het appelrozijnenmengsel over.
Rol van het overige deeg dunne rolletjes en leg die in een ruitmotief op de taart.
Meng de abrikozenjam met twee eetlepels heet water en besmeer de taart hiermee.
Bak de appeltaart in 1 uur gaar.
Keyword
appel, taart