1zoete aardappelgeschild en in kleine blokjes gesneden
½theelepelgemalen koriander (ketoembar)
¼theelepelgemalen komijn (djinten)
100gramdoperwten (diepvries)
4stuksei
zwarte pepergemalen
chilivlokkennaar smaak
1kleinepreifijngesneden
scheutjesesamolie
scheutsojasaus
Erbij
verse korianderfijngesneden
cashewnoten
gebakken uitjes
cassave kroepoek
Werkwijze
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een hapjespan en bak hier 2/3 van de uien in tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook en de gember toe en bak deze kort mee (let op dat de knoflook niet verbrand, dat geeft een bittere smaak aan het gerecht). Roer een theelepel sambal door het uienmengsel en bak deze ook kort mee. Neem het uienmengsel uit de pan en houd deze apart.
Verhit opnieuw 2 eetlepels plantaardige olie in de hapjespan en bak hier de shiitakes met de ketoembar en djinten in, voeg de blokjes zoete aardappel toe met een klein scheutje water.
Verhit ondertussen 1 eetlepel plantaardige olie in een koekenpan en bak hier de helft van de resterende ui glazig in, voeg 50 gram doperwtjes toe. Kluts 2 eieren met gemalen zwarte peper en chilivlokken naar smaak en schenk dit erbij. Bak op deze manier 2 omeletten.
Voeg de prei bij de zoete aardappel. Laat even meebakken. Voeg als de zoete aardappel beetgaar is, het eerder apart gezette uienmengsel samen met de gekookte zilvervliesrijst toe. Voeg een klein scheutje sesamolie en een scheut sojasaus toe, roer goed door. Warm het gerecht goed door.
Serveer met verse koriander, cashewnoten, gebakken uitjes en cassave kroepoek.