250gramkastanjechampignonsschoongemaakt, in plakjes of in kwarten
1rode chilipeperin ringetjes
2elsojasaus
100gramcashewnotenongezouten, grofgehakt
Werkwijze
Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
Verwarm ondertussen 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok en roerbak hierin de prei 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en de currypoeder. Houd de prei apart.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de kastanjechampignons al omscheppend op hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Voeg de rode chilipeper toe en roerbak deze kort mee. Breng de paddenstoelen verder op smaak met de sojasaus en zwarte peper.
Stamp de aardappelen met een scheutje melk tot een puree, breng op smaak met zout en zwarte peper, schep de prei erdoor.
Verdeel de stamppot over 4 borden, verdeel de paddenstoelen over de stamppot en strooi er de cashewnoten overheen.