Pureer de zwarte olijven in de keukenmachine. Pel het teentje knoflook en pers het boven de olijven uit. Roer het citroensap en de ansjovispasta erdoor. Snijd de groene olijven in plakjes.
Wrijf de slavinken in met de tijm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de slavinken in circa 3 minuten lichtbruin. Draai de slavinken zo dat ze met de sluitnaad naar beneden in de pan liggen. Voeg 2 eetlepels witte wijn toe en laat de slavinken met het deksel schuin op de pan in circa 15 minuten op laag vuur gaar worden. Leg de slavinken op een bord en houd ze onder een deksel warm.
Roer de rest van de witte wijn door het bakvet. Roer de olijvenpuree erdoor en verwarm de saus circa 2 minuten. Roer de peterselie erdoor en breng de saus op smaak met peper.
Snijd de slavinken in plakjes en leg ze op 4 warme borden. Schep de olijvensaus ernaast.