1broccoliroosjes losgemaakt, stronk geschild en in stukjes gesneden
2stuksgedroogd(e) laurierblaadje(s)
400gramkikkererwten (blik)afgespoeld en uitgelekt
300gramspinazieblaadjes
1citroenalleen het sap
gedroogde chilivlokken
Werkwijze
Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, knoflook, peterseliesteeltjes, venkel, bleekselderij, courgette, stukjes broccolistronk en laurier 10 minuten onder af en toe omscheppen.
Draai het vuur hoog. Schenk de bouillon en kikkererwten erbij en laat 5 minuten koken. Voeg de broccoliroosjes, peterselieblad en spinazie toe. Kook de broccoli afgedekt op matig vuur gaar in circa 5 minuten.
Haal de pan van het vuur. Verwijderde laurierblaadjes. Pureer de soep glad met de staafmixer. Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over kommen. Strooi er nog wat chilivlokken over.