Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Szechuan-bloemkool met spek
Petra
Szechuan-bloemkool met spek, eenvoudig maar vol smaak.
Print recept
Pin recept
Bereidingstijd
20
minutes
mins
Totale tijd
20
minutes
mins
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Internationaal
Porties
2
personen
Materialen
hapjespan
Ingrediënten
½
bloemkool
in kleine roosjes
scheutje
plantaardige olie
50
g
ontbijtspek
in dunne reepjes gesneden
3
cm
gemberwortel
fijngesnipperd
2
rode chilipepers
in ringetjes gesneden
2
teentjes
knoflook
geraspt
1
tl
szechuanpeper
fijngemalen
2
el
sojasaus
1
el
mirin
bosje
lente-ui
in ringetjes
sesamolie
Werkwijze
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar en giet deze af.
Verhit ondertussen een scheutje plantaardige olie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek krokant.
Voeg de gemberwortel, chilipepers, knoflook en szechuanpeper toe, roer goed om.
Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe met de sojasaus en mirin en roer goed door.
Schep de ringetjes lente-ui door het gerecht en verdeel over 2 borden.
Maak het geheel af met een klein scheutje sesamolie.
Keyword
bloemkool, chilipeper, gember, ontbijtspek, szechuanpeper