1groene paprikaschoongemaakt en in reepjes gesneden
1rode paprikaschoongemaakt en in reepjes gesneden
4rode chilipeperzonder zaadjes en fijngesneden
30gramgemberwortelfijngesneden
250gramananasblokjes op sap(uit blik)
Werkwijze
Roer een marinade van sojasaus, rijstwijn, 1 theelepel zout, peper en gemberpoeder en laat de reepjes vlees hierin 2-3 uur marineren.
Roer een sausje van ananassap, tomatenketchup, azijn, suiker, een halve theelepel zout en bouillon.
Verhit olie in een wok of grote braadpan en braad het vlees hierin aan. Voeg het sausje toe, breng alles aan de kook, leg een deksel schuin op de wok en laat de inhoud 1-1¼ uur zachtjes pruttelen.
Bak de uienringen in een koekenpan in wat olie goudgeel. Voeg paprika en chilipeper toe en roerbak nog eens 2 minuten. Voeg dit mengsel, de gemberwortel en de blokjes ananas bij het vlees en laat alles nog even door en door warm worden.