Venkelsoep

Venkelsoep

Garneer de soep met wat venkelgroen en een klein scheutje room.

Venkelsoep

Petra
Bereidingstijd 25 minutes
Totale tijd 25 minutes
Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Materialen

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 grote knollen venkel schoongemaakt en kleingesneden
  • 2 stuks kruimige aardappel geschild en in stukjes
  • 1 teentje knoflook kleingesneden
  • ½ bosje verse bladpeterselie fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml Pernod
  • 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze
 

  • Verwarm de olie in een pan en bak de venkel, aardappel, knoflook en peterselie aan.
  • Schenk er de bouillon en Pernod bij en laat 20 minuten trekken.
  • Maak met de staafmixer fijn.
  • Roer de room erdoor, verwarm de soep nog even en verdeel over 4 borden.

Notities

Bron: Venkeltelers
Keyword venkel


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating