Vadouvan

Vandouvan is een specerijenmix die nauw verwant is aan ons kerriepoeder. De mix zou uit Puducherry komen, een Indiase stad die lange tijd door de Fransen beheerst werd.

In India werd het vadagam genoemd. Deze specerijenmix is onder invloed van de Fransen van samenstelling veranderd. Ui, sjalot en knoflook werden ook toegevoegd aan deze mix.

Samenstelling

Vadouvan wordt samengesteld uit:

  • Kurkuma
  • Komijnzaad
  • Fenegriekzaad
  • Venkelzaad
  • Ui
  • Knoflook
  • Mosterdzaad
  • Kerrieblad

Er zijn waarschijnlijk net zoveel verschillend samengestelde mixen als dat er chefs zijn, iedereen geeft er een eigen draai aan en gebruikt andere verhoudingen.

Verder lezen

Vadouvan: wat is het, kun je het zelf maken en wat maak je ermee?



Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *