Gestoofd varkensvlees met vijgen en prei

Gestoofd varkensvlees met vijgen en prei

Gestoofd varkensvlees met vijgen en prei

Petra
Bereidingstijd 35 minutes
Stoven 45 minutes
Totale tijd 1 hour 20 minutes
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram hamlappen in grote dobbelstenen
  • 250 gram prei in ringen
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 20 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram ontbijtspek gesnipperd
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 gedroogd(e) laurierblaadje(s)
  • ½ liter groentebouillon
  • 20 gram geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel verse krulpeterselie fijngehakt

Werkwijze
 

  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit de boter en olijfolie in een braadpan en bak het vlees snel aan alle kanten aan. Schep het vlees uit de pan. Doe het ontbijtspek in de pan en bak ze al roerend enkele minuten. Leg het vlees terug in de pan. Voeg de vijgen, prei, rozemarijn, laurierbladen en bouillon toe.
  • Breng de bouillon aan de kook. Temper vervolgens de hittebron en stoof het vlees heel langzaam in circa 45 minuten gaar. Verwijder het takje rozemarijn en de laurierbladen.
  • Verhit een kleine koekenpan en rooster de geschaafde amandelen lichtbruin. Bestrooi het gerecht met de amandelen en fijngehakte peterselie.
Keyword gedroogde vijgen, prei, stoven, varkensvlees


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating