Gestoofd varkensvlees met vijgen en prei


Gestoofd varkensvlees met vijgen en prei
Ingrediënten
- 500 gram hamlappen in grote dobbelstenen
- 250 gram prei in ringen
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 20 gram roomboter
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram ontbijtspek gesnipperd
- 100 gram gedroogde vijgen
- 1 takje verse rozemarijn
- 2 gedroogd(e) laurierblaadje(s)
- ½ liter groentebouillon
- 20 gram geschaafde amandelen
- 1 eetlepel verse krulpeterselie fijngehakt
Werkwijze
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de boter en olijfolie in een braadpan en bak het vlees snel aan alle kanten aan. Schep het vlees uit de pan. Doe het ontbijtspek in de pan en bak ze al roerend enkele minuten. Leg het vlees terug in de pan. Voeg de vijgen, prei, rozemarijn, laurierbladen en bouillon toe.
- Breng de bouillon aan de kook. Temper vervolgens de hittebron en stoof het vlees heel langzaam in circa 45 minuten gaar. Verwijder het takje rozemarijn en de laurierbladen.
- Verhit een kleine koekenpan en rooster de geschaafde amandelen lichtbruin. Bestrooi het gerecht met de amandelen en fijngehakte peterselie.