Kruidige tagliatelle met paprika, courgette, rode ui en tijm

Kruidige tagliatelle met paprika, courgette, rode ui en tijm

Heerlijk deze pasta boordevol groente en smaak!

Kruidige tagliatelle met paprika, courgette, rode ui en tijm

Petra
Tagliatelle primavera
Bereidingstijd 15 minutes
Totale tijd 15 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks rode ui in dunne halve ringen
  • 2 stuks gele paprika zaadlijsten verwijderd, in blokjes van 1 cm
  • 1 rode paprika zaadlijsten verwijderd, in blokjes van 1 cm
  • 1 courgette in blokjes van 1 cm
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 eetlepel verse tijm blaadjes
  • 400 gram tagliatelle

Werkwijze
 

  • Verhit de olijfolie in een braadpan op halfhoog vuur en bak hierin de uien, paprika's en courgette met de chilivlokken en tijm 8 minuten. Schep de groenten af en toe om met een houten lepel. Voeg zout naar smaak toe en zet de pan van het vuur.
  • Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water. Giet hem af en doe hem terug in dezelfde pan.
  • Voeg de saus toe en schep de pasta op laag vuur 30 seconden om, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
  • Schep de pasta op vier borden en serveer hem direct.

Notities

Bron: Gino’s pasta – Gino d’Acampo
Keyword courgette, paprika, tagliatelle


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating