Kruidige tagliatelle met paprika, courgette, rode ui en tijm

Heerlijk deze pasta boordevol groente en smaak!

Kruidige tagliatelle met paprika, courgette, rode ui en tijm
Tagliatelle primavera
Ingrediënten
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 stuks rode ui in dunne halve ringen
- 2 stuks gele paprika zaadlijsten verwijderd, in blokjes van 1 cm
- 1 rode paprika zaadlijsten verwijderd, in blokjes van 1 cm
- 1 courgette in blokjes van 1 cm
- ½ theelepel gedroogde chilivlokken
- 1 eetlepel verse tijm blaadjes
- 400 gram tagliatelle
Werkwijze
- Verhit de olijfolie in een braadpan op halfhoog vuur en bak hierin de uien, paprika's en courgette met de chilivlokken en tijm 8 minuten. Schep de groenten af en toe om met een houten lepel. Voeg zout naar smaak toe en zet de pan van het vuur.
- Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water. Giet hem af en doe hem terug in dezelfde pan.
- Voeg de saus toe en schep de pasta op laag vuur 30 seconden om, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
- Schep de pasta op vier borden en serveer hem direct.
Notities
Bron: Gino’s pasta – Gino d’Acampo