Pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn is zo een maaltijdsalade die bijna iedereen lekker vindt. Makkelijk voor een snelle maaltijd, goed mee te nemen als lunch of als salade bij een buffet of barbecue. Het kan allemaal!
Recept voor pastasalade met tonijn
Bereidingstijd: 25 minuten
Nodig voor 2 personen
165 gram gekleurde fusilli
1 blikje tonijn op water
3 tomaten, in plakjes
15 groene olijven
15 kalamata olijven
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel fijngesneden verse bladpeterselie
2 eetlepels fijngesneden verse basilicum
75 gram veldsla
40 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 theelepel mosterd
1 eetlepel zongedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden
versgemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta met koud water af en laat deze goed uitlekken.
Roer een dressing van mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en gedroogde tomaat en breng deze op smaak met versgemalen zwarte peper.
Meng de fusilli met de tonijn, tomaten, olijven, kappertjes, peterselie en 1 eetlepel basilicum.
Schep de veldsla luchtig door de salade. Schep de dressing erdoor. Garneer met de resterende basilicum en de Parmezaanse kaas.

Pastasalade met tonijn
Ingrediënten
- 165 gram gekleurde fusilli
- 1 tonijn op water (blik)
- 3 stuks tomaat in plakjes
- 15 groene olijven
- 15 kalamata olijven
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel verse bladpeterselie fijngesneden
- 2 eetlepels verse basilicum fijngesneden
- 75 gram veldsla
- 40 gram Parmezaanse kaas geschaafd
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel zongedroogde tomaatjes op olie fijngesneden
- zwarte peper versgemalen
Werkwijze
- Kook de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta met koud water af en laat deze goed uitlekken.
- Roer een dressing van mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en gedroogde tomaat en breng deze op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Meng de fusilli met de tonijn, tomaten, olijven, kappertjes, peterselie en 1 eetlepel basilicum.
- Schep de veldsla luchtig door de salade. Schep de dressing erdoor. Garneer met de resterende basilicum en de Parmezaanse kaas.