Taco’s met buikspek, zwarte bonen en salade

Tacoschelpen gevuld met buikspek en zwarte bonen. Licht pittig gerechtje met een heerlijke salade erbij.

Taco’s met buikspek, zwarte bonen en salade
Materialen
- hapjespan
- grote koekenpan
Ingrediënten
- 400 gram buikspek zonder vel, in blokjes van 1 cm
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- zwarte peper versgemalen
- zout
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel komijnzaad
- 3 stuks lente-ui in ringetjes
- 2 tenen knoflook
- 400 gram zwarte bonen (blik)
- 1 rode chilipeper in ringetjes
- 2 kropjes littlegemsla fijngesneden
- ½ bosje koriander blaadjes fijngehakt
- 1 avocado in stukjes
- 1 tomaat in stukjes
- 1 appel in blokjes
- scheutje lichte sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 limoen sap
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 8 tacoschelpen
Werkwijze
- Verhit de hapjespan en doe de blokjes buikspek met het venkelzaad, paprikapoeder, zwarte peper en zout in de erin en roer regelmatig goed om.
- Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan, doe het komijnzaad erbij. Voeg de lente-ui toe, knijp de knoflook boven de pan uit, voeg de zwarte bonen met het vocht uit het blik toe en roer door en laat zachtjes pruttelen.
- Meng de chilipeper, sla, koriander, avocado, tomaat en appel door elkaar. Meng de sojasaus, olijfolie en het limoensap door elkaar en voeg bij de salade. Schep goed om.
- Roer de chilisaus door de Griekse yoghurt.
- Breng de bonen verder op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout. Voeg het vlees hieraan toe. Roer door en verdeel over 4 borden.
- Serveer met de salade, chiliyoghurt en de tacoschelpen.
Notities
Vrije bewerking van recept van Jamie Oliver.