Koude komkommersoep met gerookte forel

Lekker voor zomerse dagen deze koude maaltijdsoep. De soep is in een klein half uur klaar, maar moet daarna nog wel afkoelen.
Eet smakelijk!

Koude komkommersoep met gerookte forel
Materialen
- staafmixer
Ingrediënten
- 50 gram roomboter
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 2 stuks komkommer geschild en in blokjes
- 1 kruimige aardappel geschild en in blokjes
- 500 ml groentebouillon
- 2 eetlepels citroensap
- 200 ml volle melk
- 2 stuks gerookte forel filets, in reepjes
- 2 stuks lente-ui in ringetjes
- gedroogde chilivlokken
Werkwijze
- Verhit de boter en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de komkommer- en aardappelblokjes toe en bak 1-2 minuten mee.
- Giet de bouillon erbij en breng op smaak met peper. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.
- Pureer met het citroensap en de melk.
- Verdeel de gerookte forel over 2 kommen.
- Roer de helft van de lente-ui door de soep, giet de soep over de forel en bestrooi met de rest van de lente-ui en chilivlokken.