Pittige wortelsoep met halloumi


Pittige wortelsoep met halloumi
Materialen
- staafmixer
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui in grove stukken
- 2 teentjes knoflook in stukjes
- 1 cayennepeper in ringen
- 500 gram wortel in grove stukken
- 750 ml groentebouillon
- 1 theelepel picadillo specerijenmelange
- 125 gram halloumi in kleine blokjes
- paprikapoeder
- scheutje slagroom
- verse basilicum blaadjes voor garnering
Werkwijze
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin kort de ui, voeg de knoflook en cayennepeper toe en roer af en toe door gedurende 2 minuten.
- Voeg de wortel, de groentebouillon en de picadillo specerijenmelange toe.
- Laat de soep gedurende 15 minuten koken tot de wortel beetgaar is.
- Bak ondertussen de blokjes halloumi met een beetje paprikapoeder licht krokant in een koekenpan en zet opzij tot de soep klaar is.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Verdeel de soep over 2 kommen, roer er een klein scheutje room door, verdeel de blokjes halloumi over de kommen en garneer verder met een paar blaadjes basilicum.
Hoeveel halloumi wordt er gebruikt?
Zie dat dat weggevallen is inderdaad, er wordt 125 gram halloumi gebruikt. Ik gebruik zelf de halloumi van Taverna (pakje 250 gram).
Het recept heb ik zojuist aangepast.
Succes!
Dank je. Hij staat voor vanavond op het menu. 🥳🥳🥳
Ben beniewd wat je ervan vindt. Eet smakelijk alvast!