Shiitake

Shiitake komt van het Japanse woord ‘shii’ (pasaniaboom) en ’take’ (paddenstoel). Shiitake wordt daarom ook wel de paddenstoel die op de pasaniaboom groeit genoemd.
De shiitake komt van nature voor in Japan, Korea en China en is geliefd in de Aziatische keuken.
Ze worden al eeuwenlang gekweekt en zijn naast de champignon de meest gekweekte paddenstoelsoort.
Shiitake kopen en bewaren
Shiitake zijn in elke supermarkt en alle groentewinkels te koop. Let erop dat ze er bij aankoop mooi uitzien, geen rare zwarte plekken hebben en stevig zijn. Als ze goed vers zijn dan kan je ze meestal nog (ruim) een week in de koelkast bewaren.
Shiitake schoonmaken en bereiden
Shiitake veeg je het beste schoon met een keukenpapiertje. Als je ze toch liever wast, spoel ze dan kort af onder de kraan. Snijd de taaie steeltjes eraf.
Verder lezen
Shiitake (verse Chinese champignons) (Aziatische-ingrediënten.nl)