Aardbei

Aardbei

Aardbei (fragaria) is een schijnvrucht en valt net als bijvoorbeeld bessen of frambozen onder zacht fruit.

Aardbeien bevatten weinig calorieën en veel vitamine C. Alleen de kiwi bevat nog meer vitamine C. Daarnaast dragen aardbeien bij aan de inname van foliumzuur.

Verkrijgbaarheid

Aardbeien zijn in de maanden mei tot en met september in het seizoen. Ze komen dan uit de Nederlandse volle grond, plastic tunnel of onverwarmde kas. Buiten het seizoen zijn ze nog wel verkrijgbaar, maar dan komen ze uit de verwarmde kas.

Aardbei bewaren

Doordat aardbeien zo zacht zijn kneuzen ze snel, waardoor ze ook makkelijk beschimmelen. Wanneer je ze toch kort wilt bewaren doe je dat het beste door het kroontje eraan te laten zitten, ze in de koelkast te zetten en ze niet af te dekken. In de koeling zijn ze 1-3 dagen houdbaar, buiten de koeling eet je ze het liefst dezelfde dag nog op. Aardbeien kunnen ook prima ingevroren worden, daar kan je ze driekwart tot maximaal één jaar bewaren.

Recepten met aardbei



Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *