Tomatenpuree

Tomatenpuree (Italiaans: Concentrato di pomodoro) is een puree die verkregen wordt uit fijngemaakte tomaten [1]

Hoe wordt tomatenpuree gemaakt?

Traditioneel werd tomatenpuree in delen van Sicilië, Zuid-Italië en Malta gemaakt door een sterk gereduceerde tomatensaus uit te spreiden op houten planken. De tomatensaus wordt vervolgens dagenlang blootgesteld aan de brandend hete zon totdat de saus genoeg vocht verliest, en de gewenste dikte bereikt. Een erg tijdrovend en arbeidsintensief klusje [2].

De keuringsdienst van waarde schreef er een leuk artikel over.

Waarom is het zoveel goedkoper dan verse tomaten?

Hier wordt rekening gehouden met allerlei factoren. De tomaat hoeft niet perfect te zijn, daarnaast houdt een supermarkt met de prijzen die gevraagd worden voor verse tomaten ook rekening met bederf en dat niet alles verkocht wordt. Ook hier schreef de keuringsdienst van waarde een artikel over.

Bronnen, noten en/of referenties

1. Wikipedia – Tomatenpuree

2. Keuringsdienst van waarde – Hoeveel tomaten zitten er in een blikje tomatenpuree?

3. Keuringsdienst van waarde – Waarom is tomatenpuree zoveel goedkoper dan verse tomaten?

Recepten met tomatenpuree



Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *