Feta saganaki

Feta saganaki

Feta saganaki is een van de vele mezze gerechten die Griekenland rijk is. Saganaki dankt zijn naam aan de pan waarin het gerecht bereid word. De sagani is een kleine bakpan met twee handvatten.

Origineel wordt saganaki met kefalotyri bereidt, maar tegenwoordig wordt dit ook vaak met feta gedaan. Hier in Nederland kom je meestal de bereiding met feta tegen, omdat de kefalotyri hier niet makkelijk verkrijgbaar is.

Het is een super makkelijk gerechtje om te maken en doet het goed op tafel samen met andere mezze gerechtjes en een frisse salade.

Recept voor feta saganaki

Bereidingstijd: 10 minuten

Nodig voor 1 feta saganaki

1 plak feta van circa 150 gram
1 ei
4 eetlepels bloem
versgemalen zwarte peper
plantaardige olie
partje citroen

Bereiding

Klop het ei los in een bord.

Meng de bloem in een bord met de versgemalen zwarte peper.

Haal de plak feta door het losgeklopte ei zodanig dat deze geheel bedekt is.

Vervolgens haal je de feta door de bloem tot deze geheel bedekt is.

Daarna haal je de feta nog een keer door het ei en nog een keer door de feta.

Verhit een laagje olie in een hapjespan tot deze circa 180°C is.

Leg de plak feta in de olie en laat deze goudbruin kleuren, draai de plak voorzichtig om en laat de andere zijde ook goudbruin kleuren.

Haal uit de pan, dep de overtollige olie eraf en serveer de feta saganaki met een partje citroen.



Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *