Pesto van radijsloof

Pesto van radijsloof

Pesto van radijsloof is een lekkere variant op de traditionele pesto gemaakt van basilicum (pesto genovese).

Ik kocht een mooie bos knapperige radijsjes voor de salade. Het radijsloof zag er nog zo mooi uit, dat het zonde zou zijn geweest om dit weg te doen. Dus verdwenen de radijsjes in de salada en werd het loof gebruikt om een bakje pesto mee te maken.

Recept voor pesto van radijsloof

Bereidingstijd: 10 minuten

Nodig voor één bakje pesto

loof van een bosje radijsjes, gewassen
50 gram geraspte pecorino
2 eetlepels pijnboompitten
1 teentje knoflook, gesnipperd
scheutje olijfolie
versgemalen zwarte peper

Materialen

hakmolentje

Bereiding

Doe het loof in een hakmolentje.

Voeg de pecorino, pijnboompitten, knoflook en olijfolie toe en maal tot een smeuïge massa.

Breng op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper.



Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *