Zoeteaardappelsoep met rode ui en chorizo

Zoeteaardappelsoep met rode ui en chorizo, een lekker voedzaam soepje met veel groente.
Door deze soep zit ook flink wat gember, een twist die een extra pitje geeft aan de soep. Voor de topping van de soep wordt de chorizo en rode ui gebakken tot ze licht krokant worden.
Recept voor zoeteaardappelsoep met rode ui en chorizo
Bereidingstijd: 45 minuten
Nodig voor 4 personen
4 el zonnebloemolie
3 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden)
1 eetlepel picadillo (kruidenmix)
3 tenen knoflook, fijngesneden
750 g oranje zoete aardappelen, in blokjes
1 winterwortel, in blokjes
1½ l groentebouillon
versgemalen zwarte peper
2 rode uien, in kwart ringetjes
zachte chorizoworstjes
verse bieslook, gesnipperd
Bereiding
Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie. Bak de gember met de picadillo en de knoflook circa 2 minuten.
Voeg de blokjes zoete aardappel en wortel toe. Roer goed om.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Kook tot de aardappel en wortel gaar is en pureer vervolgens de soep.
Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper.
Bak ondertussen in een droge koekenpan (zonder olie) de chorizo uit samen met de ui, tot ze licht krokant beginnen te worden,
Verdeel de soep over de borden en verdeel het chorizo-rodeuimengsel erover.
Garneer met de gesnipperde bieslook