Viscurry van nijlbaars

Viscurry van nijlbaars

Lekkere makkelijke en snelle curry. Deze curry kan je ook prima van andere witvis maken als kabeljauw, koolvis, roodbaars of schelvis.

Viscurry van nijlbaars

Petra
Voorbereidingstijd 20 minutes
Totale tijd 20 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram nijlbaarsfilet
  • 1 citroen uitgeperst
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 6 stuks lente-ui in ringetjes, groen en wit apart houden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 400 gram stukjes gepelde tomaat (blik)
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 cm gemberwortel geraspt
  • 1 groene chilipeper zonder zaadjes, fijngehakt
  • ¼ liter visbouillon
  • zwarte peper versgemalen

Werkwijze
 

  • Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  • Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook.
  • Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen.
  • Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.

Notities

Bron: Nederlands visbureau
Keyword curry, nijlbaars, victoriabaars, vis


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating