Viscurry van nijlbaars

Lekkere makkelijke en snelle curry. Deze curry kan je ook prima van andere witvis maken als kabeljauw, koolvis, roodbaars of schelvis.

Viscurry van nijlbaars
Ingrediënten
- 600 gram nijlbaarsfilet
- 1 citroen uitgeperst
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 6 stuks lente-ui in ringetjes, groen en wit apart houden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 400 gram stukjes gepelde tomaat (blik)
- 1 groene paprika in blokjes
- 1 cm gemberwortel geraspt
- 1 groene chilipeper zonder zaadjes, fijngehakt
- ¼ liter visbouillon
- zwarte peper versgemalen
Werkwijze
- Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
- Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook.
- Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen.
- Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.
Notities
Bron: Nederlands visbureau