Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

Petra
Bereidingstijd 25 minutes
Totale tijd 25 minutes
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Materialen

  • wok

Ingrediënten
  

  • 135 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram runderbiefstuk in plakjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper in smalle ringetjes
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 cm gemberwortel geraspt
  • 1 eetlepel sojasaus Japanse
  • 300 gram broccoli in kleine roosjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Werkwijze
 

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus.
  • Verhit in een wok 1 eetlepel olie. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Schep de roosjes uit de wok.
  • Verhit de rest van de olie en bak de biefstuk 1-2 minuten. Voeg de broccoli toe.
  • Schep de rijst over 2 borden en verdeel de broccoli en de biefstuk erover.
Keyword broccoli, roerbakken, runderbiefstuk, wok


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating