Kaneel-rozijnencouscous


Kaneel-rozijnencouscous
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 50 gram rozijnen
- 125 gram couscous
- 250 ml kippenbouillon
- klontje roomboter ongezouten
- 3 eetlepels verse bladpeterselie fijngehakt
Werkwijze
- Verwarm de kippenbouillon tot het kookpunt.
- Doe de couscous in een pan en giet de hete bouillon erover heen, laat deze afgedekt 10 minuten staan. Roer de couscous daarna door met een vork.
- Verhit ondertussen in een pan de olie en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg vervolgens de komijn, kaneel en rozijnen toe met een een paar eetlepels water. Kook het geheel gedurende een minuut of 5 totdat het vocht is opgenomen.
- Voeg de couscous samen met de boter toe aan het rozijnenmengsel en warm kort door.
- Roer de peterselie erdoor en serveer.