Fettuccine met paddenstoelen, citroen en rauwe ham

Fettuccine met paddenstoelen, citroen en rauwe ham

Fettuccine met paddenstoelen, citroen en rauwe ham

Petra
Voorbereidingstijd 20 minutes
Totale tijd 20 minutes
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Materialen

  • bakplaat
  • bakpapier
  • grote koekenpan

Ingrediënten
  

  • 400 gram fettuccine of tagliatelle
  • 200 gram parmaham in plakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 citroen sap en rasp
  • 2 theelepels verse dragon fijngehakt
  • zwarte peper versgemalen

Werkwijze
 

  • Kook de pasta al dente.
  • Snij de ham in repen en bak deze krokant in een pan met antiaanbaklaag of in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de plakjes knoflook in de hete olie.
  • Maak de paddenstoelen – indien nodig – schoon met een kwastje of stukje keukenpapier en snij in grove plakken/stukken.
  • Bak de paddenstoelen in de knoflookolie goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan.
  • Voeg citroensap en -rasp toe aan het vocht in de pan, breng tegen de kook aan en roer door de pasta.
  • Schep paddenstoelen, krokante ham en dragon door de pasta. Bestrooi met peper en serveer.

Notities

Bron: Elle Eten
Keyword paddenstoelen, pasta


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating