Fettuccine met paddenstoelen, citroen en rauwe ham


Fettuccine met paddenstoelen, citroen en rauwe ham
Materialen
- bakplaat
- bakpapier
- grote koekenpan
Ingrediënten
- 400 gram fettuccine of tagliatelle
- 200 gram parmaham in plakken
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
- 500 gram gemengde paddenstoelen
- 1 citroen sap en rasp
- 2 theelepels verse dragon fijngehakt
- zwarte peper versgemalen
Werkwijze
- Kook de pasta al dente.
- Snij de ham in repen en bak deze krokant in een pan met antiaanbaklaag of in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de plakjes knoflook in de hete olie.
- Maak de paddenstoelen – indien nodig – schoon met een kwastje of stukje keukenpapier en snij in grove plakken/stukken.
- Bak de paddenstoelen in de knoflookolie goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan.
- Voeg citroensap en -rasp toe aan het vocht in de pan, breng tegen de kook aan en roer door de pasta.
- Schep paddenstoelen, krokante ham en dragon door de pasta. Bestrooi met peper en serveer.
Notities
Bron: Elle Eten