Gepeperde garnalen

Gepeperde garnalen

Heerlijk Spaanse tapas! Zet deze met knapperig brood en verschillende andere tapas op tafel voor een gezellige maaltijd.

Buen apetito!

Gepeperde garnalen

Petra
Bereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Amuse, mezze, tapas, etc.
Keuken Spaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram gamba's of rauwe reuzengarnalen, met alleen het staartje
  • 1 rode chilipeper

Werkwijze
 

  • Maak eerst de garnalen schoon. Maak met een scherp mesje een ondiepe inkeping in de rug van elke garnaal en trek het donkere darmkanaal eruit. Spoel de garnalen af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de peper in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
  • Laat de olijfolie flink heet worden in een grote koekenpan met dikke bodem en fruit de knoflook hierin 30 seconden. Voeg de garnalen, peper, het paprikapoeder en wat zout toe en bak het mengsel 2-3 minuten al roerend tot de garnalen roze kleuren en gaan omkrullen.

Notities

Bron: Simpelweg lekker Spaanse keuken
Keyword gamba’s, garnalen


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating