Kaneelbavarois

Serveren met tuiles, lekkere combi.

Kaneelbavarois
Ingrediënten
- 300 ml volle melk
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 35 gram suiker
- 15 gram vanillesuiker
- 3 stuks eidooier
- 3 blaadjes witte gelatine
- 175 ml slagroom
Werkwijze
- Leg de gelatineblaadjes in koud water te weken (minimaal 10 minuten).
- Klop de eierdooiers met de helft van de suiker en de helft van de vanillesuiker tot ze licht en schuimig zijn.
- Doe de melk, kaneel, de rest van de suiker en de rest van de vanillesuiker in een pannetje en breng dit aan de kook.
- Klop het melkmengsel door de eierdooiers en verwarm tot de pudding aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Niet laten koken, want dan gaat de pudding schiften.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de hete pudding. Laat de pudding in een schone kom afkoelen.
- Klop de slagroom en schep deze door de pudding. Verdeel over 4 met olie ingevette vormpjes en zet ze in de koelkast.